GÅ TILLBAKA

Parc de la Ville: En modern restaurang i Katrineholms Stadspark

10 månader sedan
Parc de la Ville: En modern restaurang i Katrineholms Stadspark

I hjärtat av Katrineholm, inbäddad i den lugnande grönskan av stadsparken, ligger Parc de la Ville, en modern restaurang som erbjuder mat för alla gäster. Med en flexibel meny designad för att passa alla dagar i veckan, syftar denna unika restaurang till att ge varje gäst en fantastisk upplevelse.

Hur började allting?

Restaurangen grundades av Tommy Myllymäki, en av Sveriges mest framstående kockar och gastronomiska visionärer. När det var dags för Myllymäki att överlåta restaurangen till en ny ägare, valde Morad Ali Jamal att ta över konceptet och göra det till sitt eget. Han förvandlade “Parken Katrineholm” till ”Parc de la Ville” och presenterade en uppdaterad meny som Katrineholmsborna skulle komma att älska.

Med en livslång erfarenhet inom restaurangbranschen och en djup passion för mat, har Morad länge haft ögat på denna unika plats. Han insåg vikten av att vara distinkt och unik i branschen, där många restauranger tenderar att se likadana ut. 

Han berättar, ”Inte många vågade köpa stället, men jag litar på mitt arbete och jag vet vad folket vill ha i stadsparken. Jag ville skapa en balanserad meny – 50% klassiska a la carte-rätter och 50% trendiga rätter som smashburger, pizza eller en grillspett på sommaren.

Varför ska du besöka Parc de la Ville?

Parc de la Ville är en restaurang för alla. Dess framgång ligger i enkelheten, något som Morad värdesätter. Han tror på att ha en stående meny, samt en flexibel meny med nya, trendiga rätter. Han satsar på att servera mat och skapa en gästupplevelse som får gästerna att vilja komma tillbaka. 

Här kan du komma som du är, klädd hur du vill, och njuta av en avslappnad atmosfär och mycket god mat. Restaurangen förenar det bästa från båda världar – hemlagad street food och finare husmanskost. Målet är att göra det enkelt för gästerna – enkelt att förstå menyn, enkelt att känna sig bekväm, enkelt att välja Parc de la Ville!

Hur ser framtiden ut?

Parc de la Ville planerar att växa sin verksamhet och bli mer än bara en restaurang. Morad vill även fokusera mer på att organisera event, som exempelvis klubbkvällar.

”Vi vill bli Katrineholms vardagsrum. Oavsett om du ska äta lunch med en kollega, middag med din date, eller dansa med vänner, ser vi oss som samlingspunkten för mat, dryck och socialt umgänge,” förklarar Morad. 

Med en vision om att följa trenderna ser Morad fram emot att locka en yngre publik. Han tror starkt på denna målgrupp och dess potential. För honom är framtiden för Parc de la Ville ljus och full av spännande möjligheter. 

Så nästa gång du är i Katrineholm, glöm inte att göra ett besök till Parc de la Ville för en fantastisk gästupplevelse i en naturnära miljö.