GÅ TILLBAKA

Efter succén med Pråmen – Nu öppnar Magasinet Västerås

6 år sedan
Efter succén med Pråmen – Nu öppnar Magasinet Västerås

MAGASINET VÄSTERÅS
Det har gått knappt ett år sedan krögaren Joakim Forslund ställde sig bakom rodret på Pråmen och öppnade sin första krog i den 59-åriga båten. Ett koncept som efter att ha varit i drift i endast några månader blivit prisbelönt för sitt arbete med utmärkelser – lokalt och nationellt. Nu står Joakims nästa krog klar och är redo att besökas – Magasinet Västerås.

Joakim Forslund - Magasinet Västerås
Krögaren Joakim Forslund som driver krogarna Magasinet och Pråmen i Västerås.

Magasinet Västerås har vuxit fram

– Vår idé och vision med Magasinet har sakta vuxit fram under första året med Pråmen. Dels ville vi nyttja utrymmet i Magasinet och utanför genom att satsa på en terass-del. Magasinet är ett ställe dit alla är välkomna för att att få ta del utav bra mat från grunden och noga handplockad dryck därtill. Dessutom ser vi detta som ett bra komplement till Pråmens gäster som kan besöka Magasinet före och efter ett besök på Pråmen under sommartider, berättar Joakim.

Magasinet Västerås
Magasinet och Pråmen ligger mittemot varandra.

Tilltänkt miljö för att skapa avslappnad atmosfär

– På Magasinet har vi tillsammans med våra inredare tagit fram en industriell och modern interiör som bibehåller en del av det gamla Sjömagasinet. Detta i kombination med att bevara det gamla, så en gammal men ändå modern stil. Vi vill att miljön ska förmedla lugn och bibehålla en avslappnad atmosfär härinne och ute på terassen, påpekar Joakim.

Magasinet Västerås

Drop-in, fri sittning och direkthandel på Magasinet Västerås

– Precis som inredningen kommer alla delar i verksamheten att fokusera på enkelhet. Det ska vara rakt och enkelt när man kommer hit. Därmed har vi satsat på direkthandel, drop-in och fri sittning. Är man till exempel påväg från Lögarängen ska man kunna förlita sig på att kunna svänga förbi på ett glas eller lättare mat säger Joakim.

”Det ska vara rakt och enkelt när man kommer hit”

Magasinet Västerås

Mat- och dryckutbudet följer Pråmens röda tråd

I restaurangen på Magasinet kommer vi erbjuda fem olika smörrebröd, sallad, chark, skaldjur, gös från Mälaren och dagens husman som serveras så långt lagret räcker. Här kommer det inte vara några krångel utan det kommer vara samma meny som gäller. Att hålla samma höga kvalitét i dryck- och matväg som Pråmen kommer också genomsyras i Magasinet.

Vi har därmed tagit fram en dryckeslista med noga handplockade val. Det är fokus på kvalitativa typer av viner, prosecco, cava etc. för fördelaktiga priser som ligger på 90 kr/glas och 360 kr/flaska. Helt enkelt kvalitativ kvantitet – inget fulspel hos oss, påpekar Joakim.

”Kvalitativ kvantitet – inget fulspel”

Magasinet Västerås
Öppnar

Idag den 28/6 från 16:00.

Öppettider

Måndag – Fredag: 11:00 – 22:00
Lördag: 12:00 – 22:00
Söndag: 12:00 – 21:00

Adress

Mälargatan 10-11, 722 10 Västerås (Mittemot Pråmen)

Pråmen
Pråmen Västerås
Joakim Forslund
Magasinet
Magasinet Västerås
Intervju med Joakim Forslund