GÅ TILLBAKA

Djäknebergets restaurang – det här är varför de fokuserar på svenska råvaror!

2 år sedan
Djäknebergets restaurang – det här är varför de fokuserar på svenska råvaror!

Från säsongsbaserat café till en unik och familjär restaurang i Västerås


Sedan 2013 driver bröderna Tommy och Jiri Ondracek Djäknebergets restaurang i sann familjeanda. Restaurangen har sedan start haft en familjär historia som präglat verksamheten.

Restaurangen har en fantastisk panoramavy över staden och fångar en otroligt vacker och magisk känsla. 1989 öppnade brödernas farbror det som då var ett café och kallades Djäknebergsterassen. Åren gick, och cafét blev restaurang och drevs fortfarande inom familjen. 2013 blev det ett generationsskifte då brödernas farbror och faster gick i pension och de tog över. Vi har talat med Tommy Ondracek om varför de fokuserar på svenska råvaror. 

”- Detta är ett val vi inte ångrat. Restaurangen är en stor del av våra liv och vår livsstil. Vi får så mycket kärlek och uppskattning av våra gäster vilket förgyller våra dagar extra.” – Tommy Ondracek

Stor fokus på svenska råvaror: det här är varför! 


– Vi fokuserar väldigt mycket på svenska råvaror, av många anledningar. Främst för att vi värnar om Sveriges bönder och dess produktion. Vi arbetar exempelvis endast med svenskt kött på á la carte-menyn. Vi försöker jobba med säsongens råvaror som sätter prägel på rätterna och vissa klassiska rätter går året runt. För oss är det viktigt att leverera rätter med produkter av hög kvalitet och vi anser att svenska råvaror är av hög nivå och bör lyftas, berättar Tommy Ondracek.

Djäknebergets restaurang
En del av de nya maträtterna på menyn med fokus på svenska råvaror.

En unik plats dit alla är välkomna

– Det som är unikt med restaurangen är att den besöks av människor i olika åldrar – allt ifrån små barn till äldre personer. Vi serverar husmanskost i sitt sanna essé, där gösen är en populär rätt bland gästerna. Utanför restaurangen finns ett stort grönområde med en dansbana, en minigolfbana och en lekpark. Man kan säga att Djäkneberget är ett område där man kan ladda energin och få sig en lugn stund, påpekar Jiri Ondracek .

Djäknebergets restaurang
Jiri Ondracek
Tommy Ondracek
djäknebergets restaurang västerås
Svenska råvaror