GÅ TILLBAKA

Var köper Di Spagna sin glass? Vi vet svaret!

5 år sedan
Var köper Di Spagna sin glass? Vi vet svaret!

Var har Di Spagna köpt sin glass? Hur kan den vara så krämig och smakrik? Det är några av frågorna som Di Spagna ofta får från sina gäster gällande deras läckra glass. Vi kan avslöja för er att de inte köper den utan tillverkar den själva! Di Spagnas köksmästare Fredrik Palmborg har berättat för oss varför de gör den själva och hur processen går till.

”Går inte ens att jämföra med färdigköpta produkter” 

– Vi ville tillverka egen glass eftersom det är så fantastiskt gott och går inte ens att jämföra med färdigköpta produkter. Sen är det väldigt mycket stolthet att man producerar sina produkter från grunden. Sen är det väldigt enkelt kontra resultatet du får,  det börjar bli väldigt passé att använda helfabrikat, berättar köksmästare Fredrik Palmborg.  

Di Spagna
Den otroligt goda glassen i olika smaker!

Hur tillverkar Di Spagna sin glass?

– Processen är egentligen väldigt enkel, du gör en likadan glassbas oavsett smak. Sen är det viktigaste att använda färska och bra råvaror för att smaksätta glassbasen till den smaken man vill ha! Därefter för att få bästa möjliga resultat, använder vi en väldigt avancerad gelatomaskin som gör att produkten blir ännu bättre, påpekar Fredrik Palmborg.

https://www.instagram.com/p/Bt5mYjIDSTh/

Klassiska smaker med en twist

– När det kom till smakerna så kan man egentligen tänka ”sky is the limit” men vi valde att tänka mera klassiskt, sen ville vi även ha något som stack ut ”lite” från ramarna. Därför valde vi pistage och havssalt även om de kan kännas som en klassisk kombination är det inte jättevanligt i glassformat och det har faktiskt blivit den smaken vi får mest och bäst respons på. Jag skulle vilja påstå att den är väldigt uppskattad, avslutar Fredrik Palmborg med.

https://www.instagram.com/p/BtwQ7vrHMiy/

Välj glass och topping efter smak och tillfälle

Di Spagna
Samtliga smaker på menyn.

Välj dina favoritsmaker och unna dig en klassisk och enkel, men riktigt god efterrätt. De har även sorbet i smaken citron/vit persika som de naturligtvis också gör själva. Du kan även välja topping för att festa till efterrätten ytterligare: hasselnötskrokant, saltkaramell kola, jordgubbssås och klassisk chokladsås.

Det europeiska brasseriet tillverkar även sig egna pasta

https://www.instagram.com/p/Bssnma-nswt/

Di Spagna har stort fokus på egentillverkning och tillverkar även sin pasta själva. VD Johan Sjöqvist berättade i en tidigare intervju med oss varför det är viktigt för dem.

– Något som vi sätter värde på med våra rätter är att bibehålla kvalitet och fokus på hantverket i våra produkter. Därför kommer vi att bland annat göra egentillverkad pasta och gelato som produceras på plats i restaurangen, berättar Johan Sjöqvist.

Di Spagna 

 

Fredrik Palmborg
glass
gelato
Egentillverkad glass