GÅ TILLBAKA

Christoffer tipsar om musiken bakom kökets stängda dörrar!

5 år sedan
Christoffer tipsar om musiken bakom kökets stängda dörrar!

Den viktiga musiken. I veckans krönika tipsar Christoffer Stridsberg om den viktiga musik bakom kökets stängda dörrar. Nedan följer därför hans personliga smakpreferenser!

Ingen mat utan musik, typ

– Denna gång handlar det inte så hemskt mycket om mat, utan mer om vad som försiggår när den förbereds bakom stängda dörrar. Musik i matsalen är en helt annan sak. Den skall bara ligga som en behaglig slöja över gästerna och knappt höras. Jag ogillar skarpt ställen där musiken är så pass hög att man inte kan höra vad som sägs vid bordet. Det kan bli lite väl stimmigt och maten drunknar i ljudvågorna, förklarar Christoffer.

Christoffer Stridsberg Krönika
Foto: Christoffer med sin syster och musikpreferenser.

– Men, i preppköket där maten förbereds, långt ifrån gästernas öron,  där får man gärna smälla på. Gärna högt så man inte kan tänka på något annat än maten och gärna hård och snabb musik så arbetet går undan, berättar Christoffer.

Vilken musik rekommenderas då?

– Powerballader och klassisk musik går till exempel bort. De passar säkert bra i andra sammanhang men i preppköket som sagt; hårt och snabbt. Med detta menas absolut inte någon form av elektronisk musik. Nej, det skall vara riktig musik, gjord av riktiga instrument. Precis som maten. Inget syntetiskt. Allt med fart och fläkt fungerar, tipsar Christoffer.

”Det skall vara riktig musik, gjord av riktiga instrument. Precis som maten. Inget syntetiskt.”

– Företrädelsevis punk, hardcore samt trash-, speed- och dödsmetall, men även klassisk rock som Iron Maiden, Deep Purple och Led Zeppelin kan fungera. Jag har i min karriär jobbat med lysande kockar som dock envisats med att spela typ techno och annat som man kan få utslag av. Men så länge alla känner sig peppade och matlagningen flyter på så kan även jag, om än mycket motvilligt, rätta mig i ledet. Här följer en lista på bra förberedelsemusik samt den viktiga städmusiken:

TOPP FEM I PREPPKÖKET

  1. Propagandhi – Duplicate Keys Icaro
  2. Nirvana – Smells Like Teen Spirit
  3. Slayer – Angel of Death
  4. Kvelertak – Ulvetid
  5. Metallica – Battery

STÄDMUSIK

  1. Allt med Meshuggah, till exempel Future Breed Machine

Oavsett musikpreferenser: ”På med en schysst låt och kör igång”

– Nu vet ni. På med en schysst låt och kör igång. Tilläggas bör kanske att detta är mina personliga åsikter och jag har en väldigt envis övertygelse i vad jag anser är bra musik. Och vad som inte är det, avslutar Christoffer.

Följ Christoffer för mer tips och kreativa matexperiment på hans Instagram!
Christoffer Stridsberg Krönika
Kök