GÅ TILLBAKA

”Står restaurangutbudet i Västerås stilla?”

ett år sedan
”Står restaurangutbudet i Västerås stilla?”

Den här veckan skriver Christoffer Magnusson Domeij, som driver The Nutmeg House, om restaurangutbudet i Västerås. Han tar upp debatten kring vad han menar är ett alldeles för likt utbud restauranger emellan. Och vad tycker gästerna om detta? Ta del av diskussionen på vår facebook sida.

Om ni frågar mig, så tycker jag just det – att restaurangutbudet står stilla och utbudet är alldeles för likt. Det har sett ut så ett bra tag nu! Du hittar samma rätter på olika krogar. Hur många restauranger erbjuder egentligen Skagen toast? Sen är det råbiff, Bouef bourgogne, Wallenbergare, köttbullar… schnitzel, hamburgare, friterad krokett, oliver, mandlar och chark, creme brulée, tryffel , glasskula…?

Varför vågar ingen av kvarterskrogarna sticka ut? Måste alla servera lika mat? Är man rädd för att vara annorlunda eller är man rädd för att man ska stå med en tom restaurang om man inte har toast skagen på menyn? Var tog hantverket vägen och viljan att göra något kul för gästen och för sig själv som krögare? Handlar allt om publikfrieri och tjäna så mycket pengar som möjligt?

”Varför vågar ingen av kvarterskrogarna sticka ut?”

Vill inte gästen ha något annat? Jag skulle tro och vill tro att gästen är villiga att prova något nytt! Eller är det jag som kock som lagat och ätit dessa rätter så många gånger att jag ledsnat? Tänk om Västerås kunde få mer nischade krogar som en autentiskt och bra asiatisk restaurang eller en krog som bara vågar sticka ut.

Vad tycker du? Ta del av diskussionen på Guestros facebooksida.

Framtill nästa artikel i denna artikelserie kan du följa Christoffer på hans Instagram

The Nutmeg House
Krönika