Såhär gör du de bästa köttbullarna
![Såhär gör du de bästa köttbullarna](https://blogg.guestro.se/wp-content/uploads/2019/12/kottbullar-guestro-2022-scaled.jpg)
Christoffer Magnusson Domeij, som driver The Nutmeg House, med sig ett recept på köttbullar. Perfekt recept att använda inför jul och middagarna med familj och vänner.
400 g älgfärs
100g fläskfärs (kan uteslutas , höj då mängden älgfärs)
1⁄2 dl ströbröd
1,25 dl standard mjölk eller vatten
1,5 tsk salt
0,5 dl krossad is
1 liten gul lök
1 ekologiskt ägg
1 krm kryddpeppar
1 krm malen nejlika
1 krm malen enbär
1. Börja med att sätta in bunken du ska blanda färsen i in i frysen i ca 15 min.
2. Blötlägg ströbrödet i mjölken och låt svälla i ca 10 min.
3. Finhacka löken och stek mjuk i smör utan att det tar färg, låt svalna.
4. Blanda sedan färsen med salt och krossad is i den frysta bunken. Blanda så allt går ihop ordentligt och tillsätt sedan ägg, lök, ströbrödsblandingen och kryddorna.
5. Rulla en liten köttbulle och stek i smör för att se om det behövs mer salt och peppar, justera vid behov, annars är det bara att börja rulla små fina köttbullar.
6. Stek i rejält med smör i 5- 8 min tills dom är klara.
Lycka till!
Följ Christoffer på hans Instagram.