Såhär gör du de bästa köttbullarna
Christoffer Magnusson Domeij, som driver The Nutmeg House, med sig ett recept på köttbullar. Perfekt recept att använda inför jul och middagarna med familj och vänner.
400 g älgfärs
100g fläskfärs (kan uteslutas , höj då mängden älgfärs)
1⁄2 dl ströbröd
1,25 dl standard mjölk eller vatten
1,5 tsk salt
0,5 dl krossad is
1 liten gul lök
1 ekologiskt ägg
1 krm kryddpeppar
1 krm malen nejlika
1 krm malen enbär
1. Börja med att sätta in bunken du ska blanda färsen i in i frysen i ca 15 min.
2. Blötlägg ströbrödet i mjölken och låt svälla i ca 10 min.
3. Finhacka löken och stek mjuk i smör utan att det tar färg, låt svalna.
4. Blanda sedan färsen med salt och krossad is i den frysta bunken. Blanda så allt går ihop ordentligt och tillsätt sedan ägg, lök, ströbrödsblandingen och kryddorna.
5. Rulla en liten köttbulle och stek i smör för att se om det behövs mer salt och peppar, justera vid behov, annars är det bara att börja rulla små fina köttbullar.
6. Stek i rejält med smör i 5- 8 min tills dom är klara.
Lycka till!
Följ Christoffer på hans Instagram.