GÅ TILLBAKA

”Den roligaste cateringen är…”

ett år sedan
”Den roligaste cateringen är…”
Foto: @the_nutmeg_house, carl lemon/instagram

Den här veckan berättar Christoffer Magnusson Domeij, ägare av The Nutmeg House, om catering och delar med sig av sina bästa tips för dig som ska hålla ett event själv.

Catering, hur går det till?

– När det kommer till catering så komponerar jag mina menyer efter säsong, vilka råvaror som passar, och självklart efter kundens önskemål. Processen börjar ofta med att jag får kontakt via telefon eller mail från kunden. Jag ställer ett par frågor angående vad tanken är med eventet och vad de önskar. Jag kan dessutom fixa allt som behövs till om det finns behov, såsom porslin och serveringshjälp. Vad som gör catering så fantastiskt roligt är att alla event ser olika ut beroende på kundens behov och vad det är för typ av event. Man får jobba med kreativiteten och precis som när jag har gäster i min hemmastudio så är det glädjen efteråt från gästerna som är otroligt givande. Den roligaste cateringen är att jobba med måste nog vara bröllop och hemmamiddagar, och företagsgig. 

Nutmeg House Västerås
Foto: the_nutmeg_house på Instagram.

Christoffers tips för dig som ska hålla ett större event

– Om man ska planera ett event själv så är mitt tips att börja i tid, planeringen är A och O. Sedan är mitt tips på maträtter att göra nåt som kan stå ett tag, något som inte innehåller allt för känsliga produkter. Chark är bra för detta och väl uppskattat bland gäster och några goda sallader med mycket grönsaker, mer lagade sallader. Något man också kan göra är grytor som man kan värma på lite åt gången allt eftersom gästerna kommer. Sedan till efterrätt kan man baka någon form av smulpaj. Det är alltid trevlig, men framförallt enkelt och gott!

Nutmeg House Västerås
Foto: @the_nutmeg_house på Instagram.

Ska du ha ett event och är intresserad av att komma i kontakt med Christoffer Magnusson Domeij för catering? Nå honom via hans hemsida eller via: 

E-mail: [email protected]
Telefon: 076-766 68 98

The Nutmeg House
Bröllop
västerås catering