GÅ TILLBAKA

Ceders: ”Varje tugga tar dig på en smakresa”

2 år sedan
Ceders: ”Varje tugga tar dig på en smakresa”

*Intervju från 2020

Älskar du libanesisk mat eller är nyfiken på att testa så kan du ta del av maten hos Ceders restaurang kolgrill & bar. Vi har träffat Paula Achaoe som tillsammans med sin man George driver restaurangen sedan 2012. I intervjun kommer du få ta del av Paulas favoriter bland annat.

“Varje tugga tar dig på en smakresa”

– Vi är en libanesisk restaurang där du kan uppleva fantastisk matkultur. Vi har en bred meny där det finns något för alla. Vi har meze som är plockrätter, varma och kalla, och sedan har vi även huvudrätter som är grillade på äkta kolgrill. Libanesisk mat kännetecknas av att den är smakrik snarare än att den måste vara stark som många tror. Det är otroligt fina smaker där verkligen varje tugga tar dig på en smakresa, förklarar Paula.

En dröm som gick i uppfyllelse

– Jag började jobba här 2005 när de tidigare ägarna öppnade och jag har alltid drömt om att äga restaurangen själv. Sedan gifte jag mig, började studera och min man hade då en pizzeria i Köping. Han tröttnade efter ett tag och jag sa kan vi inte satsa på att ta över Ceders då det alltid varit en dröm, och då gjorde vi det. Varför jag just ville ta över Ceders är för maten är en del av mig. Jag kan den, är uppvuxen med den och jag vet hur den ska tillagas på bästa sätt. Jag njuter av den typen av matlagning och jag älskar att dela med mig av min kärlek för libanesisk mat till våra gäster, säger Paula med ett leende.

– Jag och min man har båda lång erfarenhet inom restaurangbranschen. Jag har gått en bagerikurs, jag har också taxilegitimation för jag skulle köra skolbarn men livet ändrades och jag avstod från det. Min man hade som sagt pizzeria i Köping i fyra år innan vi tog över Ceders och sedan dess har vi jobbat här tillsammans vilket är otroligt roligt, berättar Paula.

Allt från lunch till magdansöser

Ceders restaurang erbjuder olika arrangemang och event. De har allt från en fantastisk lunch till magdansöser som tar upplevelsen till nästa steg in i kulturen. Du kan anordna allt från bröllop, fester och liknande. Fokus ligger på den libanesiska matkulturen vilket innebär att de även har rättigheter och fokuserar på libanesiskt vin och öl exempelvis.

“Min favorit på menyn är…”

– Min favorit från menyn är… allt, säger Paula och skrattar. Jag gillar nog fattoush mest, en libanesisk sallad med friterat bröd bröd. Det jag gillar med vår meny är att man kan bestämma själv om man vill prova flera smårätter eller en huvudrätt, eller en blandning. Det är perfekt sällskapsmat! Vi erbjuder olika mixer som är väldigt uppskattade bland våra gäster. Varje år har vi även ett libanesiskt julbord där vi serverar 15-17 förrätter och sedan en grillmix. Vi har allt från olika såser, sallader och rätter. Jag skulle nog säga att den mest populära såsen till huvudrätterna är vitlökskrämen, berättar Paula.

“Våra gäster betyder allt”

– Vi planerar att renovera restaurangen och skapa en mysigare miljö så det blir varmare och mysigare, lägga till lite soffor och skapa en lounge-del. Vi har även bra med utrymme i restaurangen för att skapa en trygg plats för våra gäster och oss såklart. Vi är noga hygienen som vi alltid varit, men självklart har vi tagit det till en ny nivå för allas bästa. Våra gäster betyder allt och självklart gör vi allt vi kan för att alla ska ha en bra upplevelse hos oss, även i dessa tider, säger Paula avslutningsvis.

 

Adress: Västra Ringvägen 21B, Västerås 

Paula Achaoe
ceders restaurang kolgrill och bar
ceders restaurang
ceders restaurang västerås
kolgrill
libanesisk mat
libanesiskt västerås