GÅ TILLBAKA

Cake N Create: Specialdesignade tårtor för alla tillfällen

2 år sedan
Cake N Create: Specialdesignade tårtor för alla tillfällen

Letar du efter specialdesignade tårtor för olika tillfällen? Då ska du spana in Cake N’ Create som drivs av Sofie Wiström som är en självlärd tårtkonstnär här i Västerås. Vi har träffat henne där hon berättat om hennes koncept och inspirationen till att fullfölja drömmen.

”Ska aldrig ge upp det man tycker är kul”

– Jag heter Sofie Wiström och är 40 år och älskar att baka, skapa och dekorera. Jag har ett öga för detaljer och att det ska vara verklighetstroget, kan sitta i evigheter med en liten grej för att det ska vara så exakt som möjligt, är en perfektionist verkligen. Intresset kommer från att jag alltid tyckt om att skapa! Favoriten när jag var liten var att åka till Panduro och jag kunde köpa på mig hur mycket som helst och gjorde allt från att måla till skulptera. Något som är intressant är att på bilden i grundskolan var jag inte alls lika duktig och min lärare sa på den tiden att jag borde göra mer som min bordskompis som var bäst i klassen… Hade hon sett mig idag hade jag nog fått en femma trots allt! Man ska aldrig ge upp det man tycker är kul, säger Sofie och skrattar. 

Cake n Create Västerås
@cakencreate, Instagram.

Så började resan

– Jag har alltid älskat att baka, jag var alltid med mamma och pappa i köket och fixade som liten. Varje helg bakade jag scones och varje gång dom kom ner var det en riktig pangfrukost som väntade. Och den första “seriösa” tårtan jag skulle göra var en banantårta till min pappa. Jag var jättenöjd med den men hade ingen tanke på att göra detta senare i livet. Intresset för tårtorna kom upp igen när min äldsta son föddes, då beställde vi en tårta från min mans kompis fru och då blev jag superintresserad av hur hon gjorde. Så jag beställde massa verktyg och liknande och gjorde en Nalle Puh-tårta till min sons födelsedag. Jag satt i timmar och pysslade med det och kände en sån glädje för det. Och det var där resan började, fortsätter Sofie. 

Cake n Create Västerås
@cakencreate, Instagram

– Jag visade några av grabbarna på jobbet bilder på tårtorna och sedan beställde några och på den vägen är det. Jag lade ut lite på Instagram och Facebook och fick några beställningar där och sedan dess har jag haft en del stammisar som återkommer varje år vid födelsedagar etc. 

Unika specialdesignade tårtor bara för dig 

– Cake N’ Create är unika specialdesignade tårtor, man kan dessutom beställa allergianpassat utan extra kostnad. Det är viktigt för mig att erbjuda ett sortiment som passar alla. Jag erbjuder även bröd som är glutenfria och de kan man beställa måndag-fredag och hämta upp. Man kan beställa via både hemsidan och vår Facebook. Idag har jag en butik men i och med corona så lämnar jag produkterna utanför på ett bord som gästerna hämtar vid. Man beställer och hämtar upp, då får man en tid man är välkommen att hämta upp. Jag är så glad över att få skapa tårtor som är med på födelsedagar, bröllop och alla möjliga firanden. Det är ett otroligt roligt jobb och jag ser fram emot att skapa mycket inför sommarsäsongen inför skolavslutningar, studenter och fester, säger Sofie avslutningsvis. 

Sofie Wiström
specialdesignade tårtor
tårta Västerås
Cake N Create