GÅ TILLBAKA

Caffè Nero öppnar i Västerås

5 år sedan
Caffè Nero öppnar i Västerås

Caffè Nero, det familjeägda europeiska premiumkaféet, slår idag upp portarna på Hantverkargatan 10 i Västerås, med ambitionen att servera italiensktinspirerat premiumkaffe och delimat i en varm miljö.

”Svenskens kärlek till kaffe är välkänd och vi vill servera det bästa kaffet i Västerås, och ha en välkomnande miljö för våra gäster”, säger Ellen Lind, butikschef på Caffè Nero i Västerås.

Kaffet som serveras är rostat i Caffè Neros eget rosteri och alla baristas förbereder varje kopp för hand till en hög standard. För att fira öppningen kommer personalen att dela ut kuponger som ger en gratis kaffe utanför kafét på Hantverkargatan 10 under fredagen.

Caffè Nero Västerås

Västeråskaféets interiör består av antikstolar, bibliotek och mysig belysning. Det finns avlånga bord för arbets- eller studiemöten och fönsterbord. Mycket av inredningen består av svenska designdetaljer för att förhöja den lokala känslan, bland annat hänger en svensk ljuskrona i huvudentrén. Framåt våren och sommaren kommer en stor uteservering att öppna utanför.

Caffè Nero Västerås

”Vi har designat kaféet för att matcha platsens karaktär. Vi är verkligen glada över att få erbjuda vårt premiumkaffe och visa Västerås vår gästfrihet”, säger Ellen Lind.

 

Om Caffè Nero koncernen:

– Caffè Nero är den största självständiga kaffekoncernen i Europa.
– Caffè Nero har mer än 1000 butiker i elva länder.
– Caffè Nero har haft en positiv tillväxt i intäkter och lönsamhet under 22 år i rad.
-Caffè Nero har sedan 2016, genom sin välgörenhetsstiftelse, donerat över en miljon dollar till välgörenhet och finansierat skolor och bönder i samhällen som hjälper till att producera deras kaffebönor.
– Caffè Nero grundades 1997 av Gerry Ford. 

 

Alla bilder tagna av Henrik Mill.

Nyöppning
Caffé Nero
Ellen Lind
Caffè Nero Västerås