GÅ TILLBAKA

”Jag känner en stark framtidstro”

2 år sedan
”Jag känner en stark framtidstro”

I samband med spridningen av coronaviruset har många företag drabbats av att färre människor är i rörelse jämfört med förut. En bransch som drabbats väldigt hårt är restaurangbranschen. Anna Sandgren som driver Brynolf Bagare berättar mer om hur de senaste veckorna sett ut.

– Brynolf Bagare är ett familjeföretag från början. Min farfars far hette Brynolf och mitt flicknamn är Brynolfsson, så det finns i släkten. Vi har varit igång sedan 1995 nu är det jag som driver företaget med min fantastiska personal såklart, berättar Anna.

“Jag känner en stark framtidstro”

– Detta har ju varit en, om inte den mest, turbulenta perioden någonsin. Det har varit många sömnlösa nätter men jag känner trots det en stark framtidstro. Jag har gett mig tusan på att vi ska fixa det här, och det gör vi sakta men säkert. Tillsammans med stöttning från min fantastiska personal och våra kära kunder känner jag mig positiv till framtiden, berättar Anna.

– Självklart har verksamheten drabbats på olika sätt, men vi börjar hitta en väg i det hela. I början stötte vi på en tvärnit när det kommer till företagskunder, kundflöde som minskade och liknande. Därför valde vi att stänga ner Brynolf Bagare i city som vi haft i 22 år. Trots omständigheterna så känns det som ett bra beslut, förklarar Anna.

“Alltid haft en väldigt hög standard”

– När det kommer till hygienen har vi alltid haft en väldigt hög standard men självklart har vi utökat åtgärderna i butikerna. Vår personal följer nedskrivna rutiner, vi har desinfektionsmedel vid kassorna, har satt upp skyltar för att uppmärksamma avstånd mellan gäster och även på golv har vi lagt ut markeringar. Vi städar väldigt ofta och håller såklart avstånd. Vi gör allt vi kan för att alla ska känna sig trygga och trivas. Vi har även uteserveringar i Hälla och Erikslund, där vi också har en trappa upp där vi sprider ut borden ytterligare för att göra det så rymligt och säkert som möjligt för samtliga, förklarar Anna.

“Sammanhållning är otroligt viktigt”

– Det positiva jag sett i allt detta är att vi blivit lite tvungna att tänka om i verksamheten. Vi har utökat vår hemkörning och försöker tillgodose så mycket det går, som de flesta av oss i branschen. Det har fått oss att växa i nya skor vilket är spännande. Det vi saknar idag är verksamheten ut mot företag men jag är övertygad om att det kommer tillbaka när allt stabiliserat sig lite mer. Vi är jätteglada för varenda en som kommer till oss och stöttar oss i detta. Även branschkollegor som funnits där som stöd genom samtal kring hur samtliga ska navigera i denna situation. Sammanhållning är otroligt viktigt och solidariteten är enormt viktig för allas framgång, vi alla är i detta tillsammans och på det sättet kommer vi även komma ur denna period, säger Anna avslutningsvis.

Brynolf Bagare i Västerås 

Bageriet har funnits sedan 1995 och grundades av Ingrid, Gunnar, Stefan Brynolfsson och Anna Sandgren. Företaget ägs idag av Anna. I familjen finns en lång erfarenhet av allt från godsaker till mat. Detta gör att Brynolf Bagare erbjuder sina kunder mer än bara bröd. Brynolf Bagare är även synonymt med bageri, konditori, kallskänk, servering och café. Bageri med butik och servering i Hälla och Erikslund i Västerås.

 

Brynolf Bagare
Anna Sandgren
Brynolf Bagare Västerås
covid19