GÅ TILLBAKA

Ett måste på brunchmenyn!

2 år sedan
Ett måste på brunchmenyn!


Den här veckan delar Christoffer Magnusson Domeij, som driver The Nutmeg House, med sig av brunchtips och recept du enkelt kan göra hemma.

Nu under mellandagarna kanske det firas lite ledighet och en har mer tid på morgnarna för att göra en riktigt god frukost. En skön variant är ju såklart brunchen där man slår ihop frukost och lunch! Den här veckan kommer jag därför dela med mig av mina favoriter på brunchmenyn.

Det viktigaste på brunchmenyn 

Enligt mig är det viktigaste att en brunchmeny erbjuder klassiker såsom amerikanska pannkakor, smoothies, ägg Benedict, bacon och äggröra, bloody Mary, burgare etc. Och om någon av dessa rätter absolut måste finnas med på min meny så måste jag säga ägg Benedict, svårslaget! I Västerås gillar jag Kajplats 9s brunch då dom erbjuder det mesta man önskar av en brunch plus skaldjur till en väldigt bra peng. 

brunch västerås
Kajplats 9s brunch.

Brunchtips – Enkla recept för en läcker brunch

Nedan delar jag med mig några favoriter som passar både stora och små i hemmet. 

Smoothie
3 dl naturell yoghurt
1 banan
2 dl blandade bär
1 dl färsk spenat
2 msk lönnsirap ( kan uteslutas)
1 tsk vaniljpulver 

Mixa allt i en blender, servera i glas. 

Ägg Benedict smörgås 

Pocherade ägg
4 ägg
1 msk ättika 

Koka upp vatten med ättika, kläck äggen i till exempel en kaffekopp. Vispa i vattnet med en visp eller slev så att det skapas en virvel. Lägg i ett ägg i taget och sjud på svag värme till ägget flutit upp till ytan. 

Hollandaisesås
4 äggulor
1 msk citronjuice Salt
300 g smält smör

Vispa smör, salt och citronjuicen i vattenbad tills den tjocknar under konstant omrörning. Eller 60 grader. 

4 st skivor gott vitt bröd och smör att steka i
4st skivor god rökt skinka
1 kruka gräslök 

Stek brödet i smör, lägg på skinkan sedan ägget, häll på rikligt med hollandaisesås och toppa med: flingsalt, svartpeppar och skuren gräslök. Önskar dig en riktigt smaklig måltid! 

The Nutmeg House i Västerås

The Nutmeg House drivs av Christoffer Magnusson Domeij som tillsammans med Stockholm Culinary Team vunnit OS-Silver, OS-Guld och VM-Guld. Med Christoffers dryga 20 års erfarenhet inom branschen är väntelistan till hans hemmarestaurang väl värd väntan.

Framtill nästa artikel i denna artikelserie kan du följa Christoffer på hans Instagram
The Nutmeg House
Brunch
Brunch Västerås