GÅ TILLBAKA

Brödernas Västerås främjar samarbeten

2 år sedan
Brödernas Västerås främjar samarbeten

Förra året öppnade Brödernas upp i Västerås och har sedan öppning blivit en ny favorit i vår stad. Brödernas har under en längre period drivits med framgång i Stockholm och i många andra svenska städer, men även i utlandet. Burgareuforin utvecklas ständigt och för att lära känna Brödernas Västerås lite mer på djupet har vi träffat restaurangchefen Mikael Nystrand som berättar mer om konceptet och vad som är unikt med just Brödernas. 

Enkelt koncept baserat på hög kvalitet 

– Konceptet är ganska enkelt, riktigt bra hamburgare, pizzor och fräscha sallader med väldigt bra ingredienser. Det är smashed burgers, Napolitanska pizzor. Smashed burgers är egentligen en väldigt gammal stil men har blivit väldigt trendigt de senaste åren. Burgarna blir otroligt saftiga och framförallt smakrika och därför är det viktigt att använda högkvalitativt kött vilket vi självklart gör. De Napolitanska pizzorna urskiljer sig med de tunna bottnarna och luftiga kanter. Vi använder endast de främsta råvarorna för att skapa så traditionella Napolitanska pizzor som möjligt, som de flesta vet är exempelvis mjölet oerhört viktigt i framtagningen av den autentiska Napolitanska pizzan, förklarar Mikael. 

”Servicen är otroligt viktig för oss” 

– Jag har en lång erfarenhet som sagt, har tidigare varit nattklubbschef, barchef och har mycket erfarenhet men inte som restaurangchef. Därför är jag otroligt peppad på detta projekt och att testa något nytt. Brödernas är ett väldigt seriöst företag vilket gjorde valet för mig väldigt enkelt att vilja vara restaurangchef. Det jag gillar personligen med konceptet är att det är simpelt matmässigt, utan att kompromissa på hög kvalitet, och att servicen kan nå nya höjder. Servicen är otroligt viktig för oss! Vi vill skapa en helhetsupplevelse där allt behöver vara i balans. Vi har inrett lokalen på ett väldigt mysigt sätt för att skapa vardagsrumskänslan där man kan hänga länge och umgås, säger Mikael. 

”Mycket frihet till att skapa och vara kreativ” 

– Jag har arbetat inom branschen i 12 år och började som 17åring och kommer nog aldrig göra något annat, säger Mikael med ett leende. Jag älskar serviceyrket! Tidigare har jag arbetat på många olika ställen i Västerås, senast Agrill och har utvecklat konceptet vilket var otroligt roligt. Jag har testat de flesta rollerna och har funnit ett stort intresse för drinkar längs med åren. Jag gillar att utvecklas och följa trender och tycker detta är ett fantastiskt yrke för just de sakerna. Finns mycket frihet till att skapa och vara kreativ, och bjuda in människor till att ta del av det och framförallt skapa fina minnen. Jag strävar efter att alltid testa något nytt och ser fram emot denna nya utmaning, säger Mikael. 

Detta är Brödernas unika med

– Vi på Brödernas har ett samarbete med Redbull. Tillsammans med Brödernas har de tagit fram en drinklista. Det är fräscha sommardrinkar och givetvis klassiker som finns på dryckesmenyn. Man kan dessutom köpa alla drinkar i pitchers också för hela sällskapet, vilket är väldigt smidigt. Vi har även ett samarbete med Ben & Jerry’s där vi har milkshakes, glass och Nutellapizza. Vi arbetar med etablerade varumärken och gillar samarbeten överlag, vi har månadens burgare med influencers och lokala idrottsklubbar. Vi vill främja en samarbetskultur som gynnar många vilket jag tycker Brödernas är väldigt unika med som restaurang, säger Mikael avslutningsvis.


Mer historia om Brödernas

Restaurangbröderna Jonas och Joakim Wiklander har drivit och ägt restauranger i över ett decennium. Verksamheter har drivits både i Stockholm, Visby, Örebro och i Lofsdalen. Brödernas succé och popularitet är ett kvitto på den populära hamburgarmenyn gått hem hos det svenska folket. På menyn har de klassiska burgare men även ett brett veganskt och vegetariskt soritment för stora och små. Senaste nytt är att de tagit in en ny partner som ska få de att växa ännu mer. Uttalande på deras sociala medier nedan:

”Vi har kommit en bit på vägen med snart 40 enheter men vi är inte klara än! För att drömmen om att bli störst i Sverige ska bli sann så har vi med hjälp av Clear WaterBaker McKenzie Stockholm valt att ta in Litorina som ny partner. Ett perfekt tillskott och en perfekt match! Litorina välkomna ombord!”

Brödernas Västerås hittar du på Vasagatan 12.

Hamburgare
Brödernas
Brödernas Västerås
Brödernas hamburgare
RedBull
Ben & Jerry's