GÅ TILLBAKA

Intervju med Andreas Linder om Boca – matkrog och cocktailbar i ett!

4 år sedan
Intervju med Andreas Linder om Boca – matkrog och cocktailbar i ett!

Vi har träffat Andreas Linder som tillsammans med Yakup Turan driver Boca Västerås. Matkrog, cocktailbar och en mötesplats för alla åldrar beskrivs Boca som. Läs mer om varför verksamheten lockar och vad hemligheten bakom framgången är i denna exklusiva intervju!

Vem är Andreas Linder?

Andreas Linder har en bred arbetslivserfarenhet som förutom krog- och restaurangbranschen även inkluderar byggindustrin och modelljobb.

– Min erfarenhet inom krogbranschen sträcker sig bakåt till gymnasietiden. Jag jobbade heltid inom byggbranschen innan jag valde att satsa på jobb inom krogvärlden. Då hade jag jobbat på en del ställen och barer i Stockholm, men valde att satsa helhjärtat på verksamheten i Västerås. Yakup hade drivit stället i ett år innan jag anslöt mig och nu har det gått över tio år sedan vi började tillsammans, berättar Andreas.

Vad kännetecknar Boca?

På Boca erbjuds en stor variation av drinkar och cocktails där de mixar egna signaturdrinkar, men även internationellt kända sådana. Varje vecka har de även en ”Veckans cocktail” som de lägger ut på sina sociala medier.

– Vi är ju väldigt duktiga bakom baren och det är bland annat det som kännetecknar oss och får Boca att stå ut. Tidigare hette vi Tabazco, men fick inte behålla namnet på grund av såsjätten Tabasco. Som tur är behåller vi samma grymma utbud och kvalité, trots namnbyte, skrattar Andreas.

– Men Boca kännetecknas även av att det är en mötesplats för människor i alla åldrar. Det är en välkomnande miljö som inkluderar både matkrog och cocktailbar, så det finns något för alla smaker och preferenser, berättar Andreas.

Hur arbetar man kring menyn på Boca?

Köksmästaren  på Boca väljer meny efter säsong och byter därför ut den fyra gånger per år. Främst präglas menyn av en Tapasmeny, men det bjuds även på  lättare rätter på sommaren såsom Ceasarsallad med mera.

– Hos oss har vi ett lyckat koncept som grundar sig i en tapasmeny. Dock har vi inte enbart renodlade spanska rätter, det är snarare ett mer generellt fokus på smårätter. Man kan säga att vi erbjuder tapas, men med en svensk och internationell twist, berättar Andreas.

Vad är unikt för Boca?

– På Boca älskar vi liv och rörelse, det ska inte vara så tyst och pretentiöst. Vi kan marknaden bra och ser alltid till att känna in den och vart den är på väg, därför petar vi lite här och där i verksamheten med jämna mellanrum, för att tillmötesgå gästernas önskemål. Det är viktigt att vara i framkant så att man inte stannar i tiden, förklarar Andreas.

Vilka är de bästa minnena från verksamheten?

– Ett minne vi aldrig kommer att glömma var när vi hade Albin Meyer och Cabrera på en torsdag, ett event som planerades för att sätta oss på kartan. Lampor vajade och det var som en konsert i baren, otroligt lyckad kväll, återblickar Andreas.

”Vi var underbemannade, isen var slut, frukten fick inhandlas på ICA, men gästerna var i eufori och njöt av eventet trots varma drinkar.”

– Första gången vi körde Cityfestivalen är också ett härligt minne. Då hade vi en utomhusbar med DJ på terrassen. Rosén var slut redan på torsdagen och det var dessutom vårt första år vi körde något liknande. Jag minns att vi ringde Spendrups och bad om en pall rosévin som levererades till Yakups garageuppfart för att det inte gick att komma fram i stan. Vi var även underbemannade, isen var slut, frukten fick inhandlas på ICA, men gästerna var i eufori och njöt av eventet trots varma drinkar, skrattar Andreas.

VILL DU BESÖKA BOCA?

Adress:

Stora Gatan 36, 722 12 Västerås.

Boca
Boca Västerås
Matkrog
Cocktailbar
Andreas Linder