GÅ TILLBAKA

En ny modern ölbar öppnar i Västerås

3 år sedan
En ny modern ölbar öppnar i Västerås

Sommaren närmar sig med stormsteg och så gör även en nyöppning i vårt kära Västerås. I mitten av juni förväntas Bar Lokal öppna. Vi har träffat Johan Dupont, som tillsammans med  Pascal Berglund, är ansvarig för det nya projektet. I denna intervju berättar han mer om konceptet och vad du kommer kunna hitta hos Bar Lokal.

Inte den traditionella pubmiljön

– Bar Lokal kommer vara en modern ölbar för den som älskar skönt häng! Det kommer vara en avslappnad, varm och välkomnande atmosfär i en Skandinavisk miljö. Det kommer inte vara den traditionella pubmiljön, för det finns flera i stan som gör det bra, så vi kommer med en annan twist på det. Vårt koncept är egentligen att erbjuda det alla älskar men på vårt sätt, med en Bar Lokal-touch helt enkelt, förklarar Johan med ett leende. 

Dina favoriträtter med en speciell touch

– Vi kommer erbjuda en lite mindre meny men med enkla och smakrika rätter. Vi kommer erbjuda riktigt grymma smörgåsar utöver det vanliga med bröd från Kopparlundens Bageri till exempel. Vi håller just nu på att ta fram menyn och fokus är egentligen att ta fram klassiska rätter som alla älskar men med vår specifika touch på det. Vi kommer erbjuda lite enklare småplock som passar perfekt till drycken, lättare comfort food, lite smått och gott helt enkelt, fortsätter han. 

Värnar om det lokala

– För oss är det viktigt att arbeta så lokalt som möjligt. Vi tycker Västerås levererar fantastiska produkter, kvalitativa och bra produkter, och för oss känns det givet att stötta och lyfta fram det utbud som finns i krokarna. Därför kommer vi arbeta väldigt mycket med lokal öl och fokusera på de bryggerier som finns i och i närheten av stan. Givetvis kommer vi erbjuda andra utländska alternativ också, men fokus kommer definitivt vara på det lokala. Likväl kommer vi fokusera så lokalt och svenskt det går när det kommer till sprit så som gin och vodka exempelvis, förklarar Johan. 

Spänningen inför öppningen 

– Vi ser fram emot att öppna upp dörrarna otroligt mycket. Och vi kommer finnas vid O’Learys som ett komplement vilket gör det till ett grymt ställe att börja kvällen på. Vi kommer även ha en uteservering som kommer vara perfekt för alla långa sköna sommarkvällar, säger Johan avslutningsvis. 

Bar Västerås
Nyöppning
bar
Bar Lokal
Bar Lokal Västerås