GÅ TILLBAKA

Allt du behöver veta om Lillhamra Sushi

4 år sedan
Allt du behöver veta om Lillhamra Sushi

På Lillhamragatan 1 finner vi Lillhamra Sushi, som drivs av Qin Svantesson och Mengyao Xu. Med sin 10 år långa vänskap i bagaget valde vännerna att öppna en sushirestaurang med stort fokus på kvalitet och smak. Vi har utforskat allt du behöver veta om konceptet och menyn. Detta vill du inte missa!

“Det är viktigt att det finns något för alla här”
– Restaurangen är den enda restaurangen i bostadsområdet, det finns inte ens en pizzeria här vilket hör till det ovanliga. Våra kunder är personer som bor här i närheten. Därför har vi valt att hålla det enkelt med utvalda favoriter på menyn. Det är råvarorna och smaken som ska vara i fokus, och vi kombinerar även detta med att försöka hålla priserna så låga som möjligt. Nu har vi 30 olika rätter på menyn, vi har plocksushi så att man kan kombinera ihop sin egen variant. Vi har även en barnmeny och en vegetarisk meny. Det är viktigt att det finns något för alla här. Vi har även flera varmrätter såsom dumplings och olika goda poke bowls, berättar Qin. 

En lång vänskap och en dos av ödet
– Vi har varit vänner i snart 10 år. Mengyao drev restaurang och ville flytta tillbaka hit. Då började vi prata om att vi skulle kunna starta någonting här på hemmaplan. Sedan dök den här lokalen upp och vi kände att det här är ödet som säger att vi ska göra detta, säger Qin och skrattar. 

– Det finns ingenting i det här området, inte ens en pizzeria. Och det tyckte vi var väldigt synd, för det är ett väldigt fint område. Så vi valde att ta steget och flytta in här, det kändes självklart, tillägger Mengyao.

Menyn och öppettider
– Vi har lunch och middag, och lunchmenyn har så klart olika erbjudanden till mer förmånliga priser. På vardagarna har vi öppet 11:00-20:00, och på fredagar har vi öppet  till 21:00. På lördagar har vi öppet 12:00 – 21:00 och söndagar 12:00 – 20:00.

Framtidsplaner och Covid19
– Vi har verkligen valt på att satsa på bra råvaror och vi har lyckats hålla priserna lägre än våra konkurrenter. Tanken är att man ska kunna plocka med sig detta hem, särskilt i tider som dessa, och njuta av god sushi hemma med sina nära och kära. Vi ser verkligen fram emot att träffa alla kunder och bygga relationer med stamkunder från området, men även utanför, säger Qin.

– Ja, först och främst får vi se hur allting utvecklar sig med Covid19. Men sedan är tanken att expandera här på plats och ta konceptet till nästa steg. Vi vill satsa lite mer på det japanska köket, med exempelvis japanska nudlar och sådana godingar, tillägger de båda avslutningsvis. 

Lillhamra Sushi

Lillhamra sushi erbjuder ett brett utbud av sushi. Perfekt att beställa och dela på med de närmsta.
Adress: Lillhamragatan 1, Västerås

Lillhamra sushi