GÅ TILLBAKA

Såhär kan du fira alla hjärtans dag i Västerås

ett år sedan
Såhär kan du fira alla hjärtans dag i Västerås

Årets kanske mest romantiska dag är åter på ingång, ja vi menar självklart självaste alla hjärtans dag. Om exakt en månad är det dags så vi tänkte börja förberedelserna inför firandet. Men varför firar vi egentligen alla hjärtans dag och vem var Sankt Valentin?

Sanningen är att ingen riktigt vet! En av flera legender berättar att Valentinus ska ha varit en kristen i Rom på 200-talet. Han trotsade kejsar Claudius II förbud att viga unga par, eftersom att han trodde på kärleken över allt annat. För detta dömdes han till döden och fängslades. Innan han avrättades hann han dock skicka ett kort till fångvaktarens dotter, som han var förälskad i. Detta sägs ha varit det första Valentindagskortet!

Fira alla hjärtans dag i Västerås

I modern tid har alla hjärtans dag blivit en dag där vi tar oss lite extra tid för att uppskatta våra nära och kära. Har du en vän, en partner eller kanske ett syskon som du vill visa lite extra uppskattning och kärlek denna hjärtans dag? Guestro hjälper dig på traven och listar ett urval av Västerås restauranger som är redo att höja mysfaktorn inför denna kärleksfulla dag!

Kajplats 9 

Är du sugen på skaldjur eller riktigt bra kött så är Kajplats 9 stället för dig. Med första parkett över Mälaren har du dessutom en riktigt fin utsikt.

@kajplats9

Di Spagna 

Upplev det europeiska brasseriet med välkomponerade smaker influerade från olika länder. Varför inte beställa in flera olika rätter att dela på?

@dispagnavasteras

Agrill

Grillat är godast som vissa brukar säga. Träkolsgrillen hos Agrill är huvudnumret och du kan njuta av massa goda kombinationer.

alla hjärtans dag Västerås 
@agrillvasteras

Udden Japanese Cuisine

Det bästa med sushi är att det alltid finns nya kombinationer att testa, inte sant? Ibland är en bara sugen på basic laxbitar, och ibland vill en festa till det med namn på rätter vi inte ens kan uttala. Och edamamebönorna till förrätt? Snälla, daten kommer bli så lyckad.

@udden_vasteras

Frank Bistro

Upplev fine cuisine hos Frank och njut av en spännande resa där du blir serverad en fyrarättersmeny – utan att ha en aning om vad det är. Förutom det du väljer bland fisk, kyckling eller kött. Men det är det enda. Resten är som en spännande skattjakt, fast med mat och utan att du behöver leta.

@frankbistrovasteras

Njut av en härlig middag i Västerås som tar dig på en smakresa du sent glömmer.

Bastard Burgers  

Den snabbt växande streetfood kedjan Bastard Burgers har öppnat upp även i Västerås. Här serveras prisbelönta burgare och Sveriges största veganska utbud. Inspirationen hämtas från New York och kvaliteten kommer från Norrland.

@bastardburgers, Instagram.

Adress: Köpmangatan 6, Västerås

Grekiska grill och bar

Förgyll kärlekens dag med autentisk grekisk mat. Perfekt att dela på med vänner och familj.

alla hjärtans dag Västerås 

Adress: Kopparbergsvägen 27, 722 13 Västerås

NOM

Ett kök med fokus på kött där du kan välja köttmixer att dela på eller tilltuggsbuffé.

Lunch i Västerås
NOM. Foto: @dianaholtes, @nombaren och @henord på Instagram.
Alla Hjärtans Dag
Hermanas
Hermanas Västerås
The Nutmeg House
Mexikanskt
Alla hjärtans dag Västerås
Fereshteh Konditori & Café