GÅ TILLBAKA

Stockholm: Alla hjärtans dag 2024

5 månader sedan
Stockholm: Alla hjärtans dag 2024

Alla Hjärtans Dag närmar sig, och vad passar då bättre än att fira med en romantisk middag på en av Stockholms finaste restauranger? Men varför firar vi egentligen alla hjärtans dag och vem var Sankt Valentin?

Sanningen är att ingen riktigt vet. En av flera legender berättar att Valentinus ska ha varit en kristen i Rom på 200-talet. Han trotsade kejsar Claudius II förbud att viga unga par, eftersom att han trodde på kärleken över allt annat. För detta dömdes han till döden och fängslades. Innan han avrättades hann han dock skicka ett kort till fångvaktarens dotter, som han var förälskad i. Detta sägs ha varit det första alla hjärtans dag-kortet och varför vi på engelska säger Valentines day.

Fira alla hjärtans dag i Stockholm

Har du blivit träffad av Amors pilar och vill fira kärleken lite extra på alla hjärtans dag i Stockholm i år? Ta med din partner, vän eller familj på en mysig middag. Vi listar vilka restauranger i Stockholm som har en riktigt romantisk atmosfär.

Animo

Kungstensgatan 9, Stockholm

Alla hjärtans dag i Stockholm
@animo.restaurant/instagram.

Njut av en avslappnad alla hjärtans dag på den moderna kvarterskrogen Animo. Välj bland många fantastiska rätter ur á la carte-menyn med passande dryck för tillfället och mys med din dejt.

Ekstedt

Humlegårdsgatan 17, Stockholm

Alla hjärtans dag i Stockholm
@ekstedtrestaurant/instagram.

På Humlegårdsgatan erbjuder Ekstedt med prisbelönta Niklas Ekstedt i spetsen på en speciell alla hjärtans dag 7-rätter. I en otrolig miljö får du inblick i hur middagen skapas och smakerna kommer du sent glömma. Därför ska du boka bord redan nu.

Copine

Kommendörsgatan 23, Stockholm

Alla hjärtans dag i Stockholm
@copine.restaurant/instagram.

Jim & Jacobs romantiska restaurang på Kommendörsgatan passar utmärkt för en härlig dejt. Dessutom serverar de en speciell alla hjärtans dag-meny som du kan se på deras hemsida.

DoMA

Nybrogatan 48, Stockholm

Alla hjärtans dag i Stockholm
@doma_bardoma/instagram.

På Nybrogatan serveras en fast meny på alla hjärtans dag på DoMa och i bakfickan Bar DoMa. Njut av en kväll fylld av fantastiska rätter: löjromsstrut, ravioli, torsk med råraka sendan kokospavlova och hjärtpralin.

Villa Dagmar

Nybrogatan 25-27, Stockholm

@villadagmarsthlm/instagram.

Vill du kanske slå på stort i år? Då ska du lyxa då till det med en vistelse på boutique-hotellet på Nybrogatan. Maten är bland annat inspirerad från Medelhavet och erbjuder ett fantastiskt sortiment av viner och cocktails. Avslutningsvis kan du njuta av en härlig efterrätt.

Italiana

Vasagatan 10, Stockholm

@italiana.nu

Italiana tar dig med till hjärtat av Italien. Deras spännande rätter hämtar inspiration från det älskade italienska köket. Prova deras antipasti – det är som en symfoni av smaker. 🇮🇹🍷

Slingerbulten

Stora Nygatan 24, Gamla Stan, Stockholm

@slingerbulten

Slingerbulten är ett litet och charmigt ställe inbäddat i Stockholms historiska Gamla Stan. Köket fokuserar på svenska traditionella rätter, kärleksfullt hemlagat. Föreställ dig mysiga hörn med levande ljus, träbjälkar och en varm atmosfär – perfekt för att viska söta saker över en tallrik av utsökta smaker.

Stortorgkällaren

Stortorget 7, Stockholm

Stortorgskällaren är genomsyrad av historia. Här möts klassisk elegans och personlig touch. Föreställ dig att dela en flaska vin i en historisk miljö, omgiven av flera hundra år gamla murar. Romantiknivå: utanför listorna!

Alla Hjärtans Dag
Niklas Ekstedt
animo
ekstedt
copine
doMA
Villa Dagmar
alla hjärtans dag stockholm
enoteca cucina italiana
slingerbulten
stortorgkällaren