GÅ TILLBAKA

Stockholm: Alla hjärtans dag 2023

ett år sedan
Stockholm: Alla hjärtans dag 2023

Omslagsbild: @villadagmarsthlm/instagram.

En av de mest uppmärksammade dagarna på året är på ingång – alla hjärtans dag i Stockholm. Men varför firar vi egentligen alla hjärtans dag och vem var Sankt Valentin?

Sanningen är att ingen riktigt vet. En av flera legender berättar att Valentinus ska ha varit en kristen i Rom på 200-talet. Han trotsade kejsar Claudius II förbud att viga unga par, eftersom att han trodde på kärleken över allt annat. För detta dömdes han till döden och fängslades. Innan han avrättades hann han dock skicka ett kort till fångvaktarens dotter, som han var förälskad i. Detta sägs ha varit det första alla hjärtans dag-kortet och varför vi på engelska säger Valentines day.

Fira alla hjärtans dag i Stockholm

Har du blivit träffad av Amors pilar och vill fira kärleken lite extra på alla hjärtans dag i Stockholm i år? Ta med din partner, vän eller familj på en mysig middag. Vi listar vilka restauranger i Stockholm som har en riktigt romantisk atmosfär.

Animo

Kungstensgatan 9, Stockholm

Alla hjärtans dag i Stockholm
@animo.restaurant/instagram.

Njut av en avslappnad alla hjärtans dag på den moderna kvarterskrogen Animo. Välj bland många fantastiska rätter ur á la carte-menyn med passande dryck för tillfället och mys med din dejt.

Ekstedt

Humlegårdsgatan 17, Stockholm

Alla hjärtans dag i Stockholm
@ekstedtrestaurant/instagram.

På Humlegårdsgatan erbjuder Ekstedt med prisbelönta Niklas Ekstedt i spetsen på en speciell alla hjärtans dag 7-rätter. I en otrolig miljö får du inblick i hur middagen skapas och smakerna kommer du sent glömma. Därför ska du boka bord redan nu.

Copine

Kommendörsgatan 23, Stockholm

Alla hjärtans dag i Stockholm
@copine.restaurant/instagram.

Jim & Jacobs romantiska restaurang på Kommendörsgatan passar utmärkt för en härlig dejt. Dessutom serverar de en speciell alla hjärtans dag-meny som du kan se på deras hemsida.

DoMA

Nybrogatan 48, Stockholm

Alla hjärtans dag i Stockholm
@doma_bardoma/instagram.

På Nybrogatan serveras en fast meny på alla hjärtans dag på DoMa och i bakfickan Bar DoMa. Njut av en kväll fylld av fantastiska rätter: löjromsstrut, ravioli, torsk med råraka sendan kokospavlova och hjärtpralin.

Villa Dagmar

Nybrogatan 25-27, Stockholm

@villadagmarsthlm/instagram.

Vill du kanske slå på stort i år? Då ska du lyxa då till det med en vistelse på boutique-hotellet på Nybrogatan. Maten är bland annat inspirerad från Medelhavet och erbjuder ett fantastiskt sortiment av viner och cocktails. Avslutningsvis kan du njuta av en härlig efterrätt.

Alla Hjärtans Dag
Niklas Ekstedt
animo
ekstedt
copine
doMA
Villa Dagmar
alla hjärtans dag stockholm