GÅ TILLBAKA

Njut av afternoon tea i huvudstaden

2 år sedan
Njut av afternoon tea i huvudstaden

I den krispiga vinterluften finns en speciell magi, speciellt när solen lyser. Efter en mysig långpromenad är det trevligt att avsluta med en klassisk brittisk afternoon tea. Olika tesorter, scones, smörgåsar och gofika, den perfekta kombinationen för en lyckad eftermiddag. Spana in våra bästa tips på afternoon tea i Stockholm.

Vetekatten Kungsgatan

En av Stockholms anrika caféer är Vetekatten. Sedan 1928 har det nästan dagligen varit öppet. Testa klassiska traditionella svenska bakverk och givetvis en afternoon tea som inte gör en besviken.

Vetekatten Afternoon Tea Stockholm
@vetekatten, Instagram.

📍Kungsgatan 55

Villa Godthem

Nära Djurgårdsbron hittar du Villa Godthem, grosshandlarvillan som är en av huvudstadens mest historiska och kända restauranger. Här serveras klassiska, svenska rätter i en idyllisk miljö, dessutom perfekt för afternoon tea i Stockholm.

Villa Godthem Afternoon Tea Stockholm
@villagodthem, Instagram.

📍 Rosendalsvägen 9

Konditori Lyran

Upp för torntrapporna till det här solgula huset i Bredäng ser du en fantastisk utsikt över Mälaren. Med tidigare gäster som Kung Oskar II och Selma Lagerlöf kan även du vara en bland de. För deras afternoon tea behöver du boka bord. Dessutom är ett tips är även deras berömda räkmacka.

Villa Lyran Afternoon Tea Stockholm
@konditorilyran, Instagram.

📍Ålgrytevägen 90

Chaikhana

Upptäck téer från världens alla hörn där kan du njuta av smaker mellan himmel och jord på Tehuset Chaikhana i Gamla stan. Här kan du lära dig mer om olika tesorter och hitta din nya favorit.

📍Svartmangatan 23

Cadierbaren Grand Hôtel

Lyx och elegans! Njut av en lyxig och ståtlig upplevelse på Grand Hotel. Bland klass och flärd finns det en klassisk afternoon tea-meny du inte vill missa. Dessutom med en utsikt över Stockholms ström och Kungliga slottet är det här den klassiska Stockholmsupplevelsen en höstig söndag.

@grandhotelstockholm, Instagram.

📍Grand Hôtel, Södra Blasieholmshamnen 8

vetekatten
grand hotel
cadierbaren
afternoon tea
afternoon tea stockholm
chaikhana
konditori lyran
villa lyran
villa godthem