GÅ TILLBAKA

Afternoon tea i stockholm

ett år sedan
Afternoon tea i stockholm

Te – en dryck med historia, hälsa och njutning.

Te är en dryck som har en lång och fascinerande historia, samtidigt som det också är en av de mest hälsosamma dryckerna man kan dricka. Det är ingen överraskning att te har varit en del av människors liv under flera århundraden och fortfarande är en populär dryck i hela världen. I denna artikel kommer vi att titta närmare på historien bakom te, dess hälsofördelar och var du kan hitta de bästa teerna i Stockholm.

Historien om te går tillbaka till Kina på 200-talet f.Kr. Enligt legenden upptäcktes te av kejsaren Shen Nong, som lär ha fått i sig en blad av en tebuske när han satt under ett träd och kokade vatten. Han märkte hur bladet gav en behaglig smak och en uppiggande effekt på kroppen. Sedan dess har te blivit en populär dryck i hela världen.

Från Kina spred sig te sedan till andra länder, och har idag blivit en kär del av flera kulturer. I Storbritannien är eftermiddagste en tradition som har funnits i flera hundra år, medan i Japan är te en del av den japanska kulturen och ceremonin som utförs vid tehusen är en högtidlig och viktig ceremoni.

Det finns många hälsofördelar med att dricka te. Till exempel är grönt te rikt på antioxidanter, vilket hjälper till att bekämpa fria radikaler och skydda kroppen mot skador. Det kan också minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar, samt förbättra hjärnfunktionen och öka ämnesomsättningen. Svart te har också sina hälsofördelar, såsom att minska risken för stroke och förbättra blodcirkulationen

Café Schweizer

Foto: Café Schweizer

I hjärtat av Gamla stan hittar vi anrika Café Schweizer. Caféet som etablerades 1920 i Gamla Stan på Västerlånggatan 9 i Stockholm har en gedigen historia och tradition bakom sig. Historian rotar sig i traditionell svensk ”fika”-kultur, men inspireras ofta av kaffekulturen världen över, speciellt när det kommer till kakor och läckra bakverk. I den här artikeln får du lära känna caféets historia och vad de värnar om mest.

Café Schweizer är förmodligen ett av Stockholms absolut bästa caféer, ett tips är att prova deras unika färska té!

Little Britain Tea GardenFoto: Little Britain Tea Garden

Little Britain Tea Garden är ett britiskt inspirerad café och shop. På menyn hittar du enklare maträtter som den populära avokado toast, bakverk, fika och te. Cafét är belägen i charmiga Nacka Strand där du får en utiskt av Stockholms inlopp och kan njuta av vyn över Saltsjön. Ta en utflykt med båten från Nybrokajen och njut av en härlig afternoon tea med englesk touch

Adress: Fabrikörvägen 2, 131 52 Nacka Strand

Stockholm Tea & GardenA table with food on it

Description automatically generated with low confidenceFoto: Stockholm Tea & Garden

Stockholm Tea & Garden erbjuder en inspirerande och harmonisk miljö och är en plats där man kan sitta ned i lugn och ro och njuta av både hembakade scones, kopp te och vacker inredning. 

Adress: Dalagatan 36, 113 24 Stockholm

A Little Bubble TeaA picture containing icon

Description automatically generatedFoto: A little Bubble Tea

A little Bubble Tea ligger i stadsdelen Södermalm i Stockholm och är en Café restaurang som serverar Lunch, Fika.

Adress: Långholmsgatan 9b, 117 33 Stockholm

Oolong Tea HouseA picture containing text

Description automatically generatedFoto: Oolong Tea House

Oolong Tea House, ett ställe där man kan köpa bubble te i Stockholm. Inte tradionel te, men värt att smaka. 

Adress: Regeringensgatan 29, 111 53 Stockholm

Oavsett om du är en te-entusiast eller bara vill prova något nytt, så är te en dryck som definitivt är värd att utforska.

stockholm fikatips
afternoon tea
Café Scweizer
Ooling tea house
A little bubble tea
little britain tea garden